Şimdiye kadar ki süreçte, bir çok çeşit ve sayıda bitkimiz oldu, tıbbı aromatikler, yerel ve yabanil meyveli bitkiler, ilğinç ve faydalı üzümsü bitkiler, hatta tropikler, zaman çok çabuk geçiyor…
Zamanla yeni hobilerde öne çıktı, bitkiler büyüdü, bize bağlılığı azaldı, bahçeye ilgi ve ayrılan zaman azaldı, eskiden de gezerdik, tamamen hobi ve amatörce fotoğrafla ilgilenme de ilave oldu, farklı hobiler edindik, … hobi kültürdür, hobisiz kalmayın…
Öncelikle sitenizi daha önceden sık kullanılanlara eklediğimi belirteyim.Siteniz bana hitap ediyor,zamanım olsa da daha sık uğrayabilsem.Bir sorum olacaktı size İstanbul’daki hobi bahçeleri ve adreslerini arıyorum,bu konuda bilginiz ve tavsiyeleriniz var mı?Bu güzel site için teşekkür ediyor başarılar diliyorum..
Nazik düşünceleriniz için teşekkürler.
İstanbul’daki hobi bahçeleriyle ilgili detaylı bilgim maalesef yok.
Yalnızca Beykoz’da hem belediyeye ait hemde özel kişilerce kiralık hobi bahçeleri olduğunu duymuştum.
Selamlar, iyi günler.
İnternetten yaptığım araştırmalarda yeterli bir sonuca ulaşamadım.Cevabınız için teşekkür ederim,selamlar bizden,hayırlı günler..
merhabalar ben ankaradan yazıyorum sizden ricam tarhun otunu nereden temin edebilirim
Karşıyaka mezarlığı karşısındaki peyzaj bitkileri satanlarda bulabilirsiniz, iyi günler.
zamanımı değerlendirecek emek dolu güzel çalışmalar buldum 0900 lerde de verim oldukça yüksek sanırım beyaz kirazını yanından eksik etmemişsiniz maşallah ruhum dinlendi maziye seyrüsefer yaptık sayenizde bozkırda yeşeren bereket iyi çalışmalar.
Teşekkürler.
Sn Kumpınarı
Bahçeni Gezdim.Çok güzel.Hayırlı olsun Yeşili ve çeşidi bol olsun.Geleçekde dahada güzel olaçağını ve çeşitlerin çoğalaçağına inanıyorum.Merak ettiğim mevzu.
Bitkilerle uğraşan insanların isimlerini geçmişdeki mesleklerini söylemeleri veya yazmaları nemahremmidirki Hakkınızdaki bölümde isminiz yok.
Saygılar.
Teşekkürler…
Blog, bir kişiye ait değil, bahçeye ait…
Bahçenin 6 üyesi var, üyelerde zamanla değişiyor, mesleklerimizde; Emekli devlet memuru, eczacı, işletmeci, mimar vs. blogun konusuyla ilgisi de, önemi de yok.
Merhaba Kumpınarı,
Bitkilerle çok ilgim yoktur. Ancak sayfanızı hem içerik olarak hem görsel olarak çok beğendim, benim gibi ilgisi olmayan birisinde bile fazlasıyla ilgi uyandırdınız. Bundan sonra daha sık ziyaret edeceğim. Başarılarınızın devamını dilerim.
Teşekkürler.
merhaba, ben bordo bulamacı’na alternatif ürün ararken sitenize rastladım ve biraz okuyunca da belki yardımcı olabilirsiniz diye sormak istedim. Yaklaşık 1 dönümlük ve 1-2 yıl önce dikilmiş meyva ağaçlarımızın olduğu bir bahçemiz var. Ağaçlara ilaçlama yapma taraftarı değilim ama mecbur kalırsam organik ilaç(neemazal kullandım 1-2 kez) tercih ediyorum. yaptığım araştırmalarda da organik ilaçların bordo bulamacıyla asla kullanmılmaması gerektiğini öğrendim ve bordo bulamacı yerine karşıma çıkan ürünlerden biri labicuber diğeri mastercop. Sizin bunlardan biri yada farklı bir ürün öneriniz var mı, yardımcı olursanız sevinirim..
saliha kazıcı
Merhaba.
Bordo bulamacı; bakır sülfat ve sönmüş kireçin bir karışımı bildiğiniz gibi, çok etkili bir mantar öldürücü, ekonomikte . Toprakta birikmesi ve diğer sebeblerle AB de kısıtlamalar getirilmiş, biz başlangıçta kendimizin yaptığı ya da hazır ürünleri kullandık, son yıllarda sonbahar sonunda ve ilkbaharda labicuber, Labimentyl kullanıyoruz, Mastercopta kullandık.
En iyisi bunları herhangi bir şeyle kullanmamak, bu yıl bazı parseellerde ilk uygulamayı labicuperle yaptık, muhtemelen mayıs ayında bazı bitkilerde (asma) tekrarlıyacagız. Piyasada çok ürün var biz yukarıda isimleri yazdıklarımı kullandık, selamlar.
yeriniz nerde
merhabalar
hünnap çeşitlerini edinebileceğim bir adres varmı?
yardımcı olursanız sevinirim
MUAMMER HAPİL